Nyári intenzív fejlesztés

Végre itt a nyár, s reméljük, hogy az idő is kedvezni fog a strandolásokhoz, nyaralásokhoz. 

Sok család dilemmázik azon, hogy mit csináljon nyáron a gyermekével: inkább pihentesse és minél több élményhez juttassa őt, hogy feltöltődve tudja majd megkezdeni a következő tanévet, vagy inkább arra használja ki ezt a két hónapot, hogy felzárkóztassa gyermekét az esetleges lemaradásaiból.
Ennek eldöntése érdekében találtuk ki azt, hogy intenzív képességfejlesztést biztosítunk a gyermekeknek, ami lehetővé teszi a felzárkózást, s emellett bőven marad idő a nyaralásokra is! :)
 
Mit is jelent ez a gyakorlatban?
 
Egy héten át minden nap eljön hozzánk a gyermek, ahol egy másfél órás foglalkozás keretén belül olyan célzott fejlesztést kap, amilyenre neki szüksége van. Az előzetes komplex képességvizsgálat után kijelöljük azt a terápiás útvonalat, ami a leghatékonyabb a fejlődése szempontjából, s már kezdődhet is a játszva fejlődés! :)
 

Általános "csomagjaink" 

 

1.) Logopédia és TSMT torna

Azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akiknek a hosszú logopédiai terápia sem hozott látványos fejlődést. Mozgásterápiával segítjük meg az idegrendszeri érést ahhoz, hogy a legfinomabb mozgás, vagyis a beszédmozgás gördülékenyen mehessen.

 

2.) Figyelemfejlesztés és tükörtábla terápia

Azoknak a nagyobb (akár felső tagozatos) gyermekeknek ajánljuk, akiknek elsősorban a koncentráció okoz nehézséget, illetve az írásképükkel és a helyesírásukkal van probléma.

 

 

3.) Figyelemfejlesztés és tanulástechnika

Szintén nagyobb (akár felső tagozatos) gyermekeknek ajánljuk, akiknek minden részképességük megfelelő ütemben és kvalitásban fejlődik, de valamiért mégis "kifolyik az idő a kezéből" és nem tud a képességeinek megfelelő szinten teljesíteni a suliban. 

 

4.) Logopédia és iskolára való felkészítés

Azoknak az elballagott ovisoknak (ill. első osztályosoknak :) ) ajánljuk, akik szeptemberben kezdik meg az iskolát, de néhány még nem ért véget a logopédiai terápiájuk (pl. az "r" hang még nem alakult ki) és még egy picit játékosnak érzik őt a szülők. 

 

5.) Képességfejlesztés és tantárgyi felzárkóztatás

Azoknak a nagyobb (akár felső tagozatos) gyermekeknek ajánljuk, akik valamilyen területen elmaradást mutatnak (pl. olvasási- írási- vagy számolási nehézség), de a tünetei mellett képes tartani a lépést az osztálytársaival és a követelményekkel. Ez a "csomagunk" segít abban, hogy a célzott fejlesztés mellett a tantárgyi lemaradásokat, hézagokat is pótolni tudjuk szeptemberre.

 

6.) Teljesen egyedi "csomag"

Ha gyermeke problémája egyetlen csomagba sem illeszthető bele, akkor kialakítunk neki egy sajátot. :) 

 

A terápia időtartamának meghatározása előzetes egyeztetés alapján történik, július bármelyik hetében.  

Jelentkezz MOST!

Jelentkezz intenzív képességfejlesztésre!